جرس: آیت الله علی محمد دستغیب، طی سخنانی در شب دوم محرم، ضمن بیان این نکته که "خداوند به همه انسانها قدرت اختيار عطا كرده"، خاطرنشان کرد "کسانی که از خدا دور و با او بیگانهاند، به بندگان خدا فخر میفروشند و سر از بندگی پروردگار برمیتابند."
به گزارش حیث سرو، این مرجع تقلید مردمی مقیم شیراز، طی سخنانی به مناسبت ماه محرم، همچنین تصریح کرد: "کسانی که در سایه ایمان راستین، صبر و استقامت میورزند و عمل صالح انجام میدهند، نه در هنگام بلا مأیوس و ناسپاس میشوند و نه در هنگام نعمت و رحمت از شدت فرح و شادی خدا را فراموش میکنند و نه به بندگان خدا فخر میفروشند."
بر اساس این گزارش، آیت الله دستغیب در سخنان خود همچنین متذکر گردید "از يك سو حسينعليه السلام واسطه فيض پروردگار است و هر كس به حسينعليه السلام بياويزد بهرهمند از فيض او مىشود، اما از سوى ديگر نبايد نقش مؤثر اصلى را از ياد برد و از پروردگار عالم غافل شد نبايد فراموش كرد كه حسينعليه السلام و ساير ائمه اطهارعليهم السلام و تمامى انبياى الهى، بندگان خداى تعالى هستند و از اين حيث هيچ تفاوتى با ديگر بندگان او ندارند."
این مرجع تقلید در بخشی دیگر از سخنان خود خاطرنشان نمود " كسانى كه از خدا دور و با او بيگانهاند اگر مدتى در سختى و فقر و مرض بيفتند يا مورد بىاعتنايى و بىمهرى ديگرن قرار گيرند، خيلى زود اميد خود را از دست مىدهند و به آسمان و زمين ناسزا مىگويند و اگر اندك اعتقادى به خدا داشته باشند، آن را از دست مىدهند؛ »لَيَؤُسٌ كَفُورٌ«. همچنين اگر بعد از همه شدتها ناگهان درهاى رحمت الهى به رويشان گشوده شود و عافيت يابند گمان مىكنند كه ديگر هيچ نقص و ضررى به آنها نمىرسد و تا هميشه دلخوش و كامروا باقى خواهند ماند لذا از اعماق وجود قهقهه مىزنند و از صميم قلب شادمانى مىكنند، به بندگان خدا فخر مىفروشند و سر از بندگى پروردگار برمىتابند و ديگر نه از خدا ياد مىكنند و نه از مرگ و نه روز جزا.
دقيقاً همچون يزيد پليد كه پس از ديدن رأس مقدس حضرت اباعبداللَّه الحسين بساط شراب و طرب برپا كرد، خندههاى مستانه نمود و با چوب خيزران بر لب و دندان مقدس حضرت زد و طى اشعارى وجود خدا و رسالت پيامبر خاتمصلى الله عليه وآله و حساب روز جزا را انكار كرد! «إنَّهُ لَفَرِحٌ فَخُورٌ«.
اما كسانى كه در سايه ايمان راستين، صبر و استقامت مىورزند و عمل صالح انجام مىدهند، نه در هنگام بلا مأيوس و ناسپاس مىشوند و نه در هنگام نعمت و رحمت از شدت فرح و شادى خدا را فراموش مىكنند و نه به بندگان خدا فخر مىفروشند.
اين افراد مىدانند كه هر بلا و مصيبتى كه به آنها مىرسد يا كفاره گناهانشان است يا موجب تعالى درجاتشان، لذا اگر ناراحت هم شوند صبر پيشه مىكنند.
آیت الله دستغیب افزود "از جهت مراتب معنوى نيز همه انسانها يكسان نيستند و تدبير خداوند براى هر كس مختلف است. مثلاً افرادى چون پيامبران و امامان، خلقت اوليهشان به گونهاى است كه دستخوش شيطان نمىشود و ابليس راه نفوذى به آنها ندارد، مگر در ترك اولائى. اين منّتى است كه خداوند بر بشر گذاشته، افرادى خاص را مأمور هدايت او كرده است.
بعضى ديگر، پيامبر نيستند اما خداوند آنها را معدن طلا قرار داده يعنى باطنشان همچون طلا مىدرخشد، بىآنكه خود خبر داشته باشند، عدهاى ديگر معدن نقرهاند و عدهاى معدن مس و سرانجام بعضى افراد معدن آهن هستند يعنى سخت و نفوذناپذير و بىارزش. اما اين را هم نبايد فراموش كرد كه اولاً خداى تعالى فطرت اوليه انسانها را بر توحيد قرار داده است؛ »فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتي فَطَرَ النّاسَ عَلَيْها: فطرت خدايى، فطرتى است كه خداوند بشر را بر آن آفريد«. (روم/30) ثانياً خداوند به همه انسانها قدرت اختيار عطا كرده، راه خير و شر را فراروى همگان باز گذاشته است پس هم پيامبران و ائمه قدرت خطاكردن و منحرف شدن دارند و هم سختدلترين افراد مىتوانند به مدارج بلند ايمان دست يابند - البته با تلاش و همّت بيشتر - لذا راه خدا به روى هيچكس بسته نيست حتى زنازادگان.
به همين جهت گاهى بعضى افراد با تلاشها و مجاهدتها و رياضتهاى چندين ساله به مقاماتى معنوى دست مىيابند و به بعضى اسرار آگاه مىشوند اما بعضى ديگر صرفاً با رعايت واجبات و محرمات و گاه زير نظر استادى مجرب، در عرض مدت كوتاهى به همان ميزان يا حتى بيشتر، پيشرفت و نورانيت معنوى كسب مىكند."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر